Novinky

ZAMBONI® dodala stroj výrobního čísla 10 000

V dubnu 2012, Frank J. Zamboni & Co, Inc. dodala 10.000 vyrobený stroj na úpravu ledové plochy. Příjemcem je renomovaný klub National Hockey League, Montreal Canadiens. Tímto strojem je elektrický ZAMBONI Model 552.
ZAMBONI® dodala stroj výrobního čísla 10 000

Od svého založení před více než 60 lety, společnost Zamboni vybudovala svou slavnou historii ve výrobě strojů na úpravu ledových ploch. Uváděla postupně jeden model za druhým z výrobního závodu v Paramount, California, USA a za poslední tři desetiletí i ve svém provozu v Brantfordu, Ontario, Kanada. Pro připomenutí výroby strojů až do čísla 10 000, bude sestavena časová osa výroby a záznam bude zveřejněn po dokončení společnosti ZAMBONI na svých webových stránkách.

Historie strojů ZAMBONI v Montrealu

Jeden ze zakládajících týmů NHL, Montreal Canadiens byl první z řady kanadských týmů NHL, který provozuje stroje ZAMBONI. První rolba výrobního čísla E29, byla dodána v listopadu 1954. Upravovala led na Fóru Montreal mnoho dalších let. Od té doby Canadiens měli ve své aréně jen stroje ZAMBONI. V září roku 2000 přešel provozovatel na elektrické stroje.

Frank Zamboni představil jako první na světě stroj s elektrickým pohonem na ZOH ve Squaw Valley ZOH v Californii v roce 1960. Jak se technologie pro elektrický pohon stroje vyvíjela, poptávka po elektrických rolbách (resurfacers) se neustále zvyšuje. Společnost Zamboni vyrobila již více než 1 000 elektrických strojů pro použití v arénách po celém světě.

Více o elektrických ZAMBONI na: http://www.zamboni.com/machines/zamboni-552/

Poznámka.  Do České republiky byl v červnu 2013 dodán do Havlíčkova Brodu stroj dealerem pro ČR firmou ROLMONT s.r.o. ZAMBONI 552 ELECTRIC v. č. 10 237.

Zdroj: ZAMBONI NEWSLETTERS

Zpět na přehled

Nahoru